ΕΣΠΡΕΣΣΟ
Για Παρασκευή με χρήση Επαγγελματικής Μηχανής Espresso
- ESPRESSO:
1 δόση 30ml σε ποτήρι 4οz, 6,8 – 7,2 γρ. καφές.
Χρόνος απόσταξης 27’’- 30.’’
- ESPRESSO LUNGO:
1 δόση espresso 40ml σε ποτήρι 4oz.
Χρόνος απόσταξης 35’’- 38.’’
- ESPRESSO STRETTO:
1 δόση και το σταματάμε πιο γρήγορα 20-25ml σε ποτήρι 4oz.
- ESPRESSO AMERICANO:
1 δόση espresso σε ποτηρι 8 oz. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.
- ESPRESSO MACHIATTO :
1 δόση espresso normale & αφρόγαλα 1 μικρη κουταλιά. Ποτήρι 4oz.
- DOUBLE ESPRESSO MACHIATTO :
2 δόσεις espresso normale στο διπλό κλείστρο & αφρόγαλα 1 μικρή κουταλιά. Ποτήρι 8 oz.
- DOUBLE ESPRESSO:
2 δόσεις στο διπλό κλείστρο (13,8-14,2gr) 60ml
27’’-30’’ χρόνος απόσταξης. Ποτήρι 8 oz.
- ΚΑΦΕΣ LATTE
1 δόση espresso normale & ζεστό γάλα εως πάνω σερβίρουμε στο ποτήρι 8οz χάρτινο
- ΚΑΦΕΣ LATTE LARGE
2 δόσεις στο διπλό κλείστρο espresso normale & ζεστό γάλα εως πάνω . Σερβίρουμε στο ποτήρι 12οz χάρτινο
- ΚΑΦΕΣ LATTE MACHIATTO
1 δόση espresso normale & ζεστό γάλα εως πάνω + 1 μικρή κουταλιά αφρόγαλα. Σερβίρουμε στο ποτήρι 8οz χάρτινο
- ΚΑΦΕΣ LATTE MACHIATTO LARGE
2 δόσεις espresso normale στο διπλό κλείστρο & ζεστό γάλα εως πάνω + 1 μικρή κουταλιά αφρόγαλα & σερβίρουμε στο ποτήρι 12οz χάρτινο
- ESPRESSO FREDDO :
2 δόσεις στο διπλό κλείστρο (13,8- 14,2 gr) σύνολο 60ml με χρόνο απόσταξης 27’’-30’’
Ανακάτεμα με αναδευτήρα για να λιώσει η ζάχαρη αν δεν είναι σκέτος, χτύπημα στην φραπιέρα για 2 δευτερόλεπτα χωρίς πάγο και χτύπημα στο σέϊκερ με 4 παγακια για 4-5 δευτερόλεπτα.
Γεμίζουμε το διάφανο ποτήρι 12oz με πάγο μέχρι την μέση περίπου του ποτηριού και σερβίρουμε χωρίς αφροσυλλέκτη.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν χτυπάμε πολύ γιατί πήζει.
CAPPUCCINO
- CAPPUCCINO:
1 δοση espresso normale 30ml(μονό κλείστρο) και προσθέτουμε 1/3 γάλα + 1/3 αφρόγαλα ώστε να γεμίσουμε μέχρι 1 -1,5 εκατοστό κάτω από το χείλος του ποτηριού. Ποτήρι 8oz.
- LARGE CAPPUCCINO :
2 δόσεις espresso σύνολο 60ml (διπλό κλείστρο) και προσθέτουμε 1/3 γάλα + 1/3 αφρόγαλα ώστε να γεμίσουμε μέχρι 1 -1,5 εκατοστό κάτω από το χείλος του ποτηριού. Σερβίρουμε στο χάρτινο ποτήρι των 12oz
- CAPPUCCINO FREDDO :
2 δόσεις στο διπλό κλείστρο (13,8-14,2gr) σύνολο 60ml
Τοποθετούμε τον καφέ στο σεϊκερ ή σε μεσαία μοτα και όσο είναι ζεστός ανακατεύουμε την ζάχαρη με εναν αναδευτήρα μεταλλικό και χτυπάμε στην φραπιέρα για 2 δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Χτυπάμε το αφρόγαλα στο σεϊκερ 1-2 λεπτά. Βάζουμε ένα παγάκι στην μοτα ή στο σέικερ και ανακατεύουμε πρίν σερβίρουμε τον καφέ στο ποτήρι.
Γεμίζουμε παγάκια το ποτήρι ( 5-6). Βάζουμε τον καφέ και προσθέτουμε κρύο αφρόγαλα από πάνω. ΠΟΤΗΡΙ 12 oz διάφανο
Για Παρασκευή με χρήση Μηχανής Espresso με Pod
- ESPRESSO:
1 Pod espresso 30ml σε ποτήρι 4οz.
Χρόνος απόσταξης 27’’- 30.’’
- ESPRESSO LUNGO:
1 Pod espresso 40ml σε ποτήρι 4oz.
Χρόνος απόσταξης 35’’- 38.’’
- ESPRESSO STRETTO:
1 Pod espresso και το σταματάμε πιο γρήγορα 20-25ml σε ποτήρι 4oz.
- ESPRESSO AMERICANO:
1 Pod espresso ποτηρι 8 oz. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.
- ESPRESSO MACHIATTO :
1 Pod espresso normale & αφρόγαλα 1 μικρη κουταλιά. Ποτήρι 4oz.
- DOUBLE ESPRESSO MACHIATTO :
2 Pod espresso espresso normale & αφρόγαλα 1 μικρή κουταλιά.
Ποτήρι 8 oz.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ POD ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΡΟ ΑΛΛΑ 1 ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ
- DOUBLE ESPRESSO:
2 Pod espresso 60ml
27’’-30’’ χρόνος απόσταξης. Ποτήρι 8 oz.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ POD ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΡΟ ΑΛΛΑ 1 ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ
- ΚΑΦΕΣ LATTE
1 δόση espresso normale & ζεστό γάλα εως πάνω σερβίρουμε στο ποτήρι 8οz χάρτινο
- ΚΑΦΕΣ LATTE LARGE
2 Pod Espressso normale & ζεστό γάλα εως πάνω . Σερβίρουμε στο ποτήρι 12οz χάρτινο
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ POD ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΡΟ ΑΛΛΑ 1 ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ
- ΚΑΦΕΣ LATTE MACHIATTO
1 δόση espresso normale & ζεστό γάλα εως πάνω + 1 μικρή κουταλιά αφρόγαλα. Σερβίρουμε στο ποτήρι 8οz χάρτινο
- ΚΑΦΕΣ LATTE MACHIATTO LARGE
2 Pod espresso normale & ζεστό γάλα εως πάνω + 1 μικρή κουταλιά αφρόγαλα & σερβίρουμε στο ποτήρι 12οz χάρτινο
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ POD ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΡΟ ΑΛΛΑ 1 ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ
- ESPRESSO FREDDO :
2 Pod espresso (13,8- 14,2 gr) σύνολο 60ml με χρόνο απόσταξης 27’’-30’’
Ανακάτεμα με αναδευτήρα για να λιώσει η ζάχαρη αν δεν είναι σκέτος, χτύπημα στην φραπιέρα για 2 δευτερόλεπτα χωρίς πάγο και χτύπημα στο σέϊκερ με 4 παγακια για 4-5 δευτερόλεπτα.
Γεμίζουμε το διάφανο ποτήρι 12oz με πάγο μέχρι την μέση περίπου του ποτηριού και σερβίρουμε χωρίς αφροσυλλέκτη.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ POD ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΡΟ ΑΛΛΑ 1 ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ
Δεν χτυπάμε πολύ γιατί πήζει.
CAPPUCCINO
- CAPPUCCINO:
1 Pod espresso normale 30ml(μονό κλείστρο) και προσθέτουμε 1/3 γάλα + 1/3 αφρόγαλα ώστε να γεμίσουμε μέχρι 1 -1,5 εκατοστό κάτω από το χείλος του ποτηριού. Ποτήρι 8oz.
- LARGE CAPPUCCINO :
2 Pod espresso σύνολο 60ml (διπλό κλείστρο) και προσθέτουμε 1/3 γάλα + 1/3 αφρόγαλα ώστε να γεμίσουμε μέχρι 1 -1,5 εκατοστό κάτω από το χείλος
του ποτηριού. Σερβίρουμε στο χάρτινο ποτήρι των 12oz.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ POD ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΡΟ ΑΛΛΑ 1 ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ
- CAPPUCCINO FREDDO :
2 Pod espresso (13,8-14,2gr) σύνολο 60ml
Τοποθετούμε τον καφέ στο σεϊκερ ή σε μεσαία μοτα και όσο είναι ζεστός ανακατεύουμε την ζάχαρη με εναν αναδευτήρα μεταλλικό και χτυπάμε στην φραπιέρα για 2 δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Χτυπάμε το αφρόγαλα στο σεϊκερ 1-2 λεπτά. Βάζουμε ένα παγάκι στην μοτα ή στο σέικερ και ανακατεύουμε πρίν σερβίρουμε τον καφέ στο ποτήρι.
Γεμίζουμε παγάκια το ποτήρι ( 5-6). Βάζουμε τον καφέ και προσθέτουμε κρύο αφρόγαλα από πάνω. ΠΟΤΗΡΙ 12 oz διάφανο
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ POD ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΡΟ ΑΛΛΑ 1 ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
- ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
120ml φρέσκο γάλα
1 μεζούρα σοκολάτα (25γρ)
Ζεσταίνουμε στον ατμό
Σερβίρουμε στο χάρτινο ποτήρι 8oz
- ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ LARGE
140ml φρέσκο γάλα
2 μεζούρες σοκολάτα (40γρ )
Ζεσταίνουμε στον ατμό
Σερβίρουμε στο χάρτινο ποτήρι 12oz
- ΚΡΥΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
150 ml κρύο γάλα φρέσκο.
7-8 παγάκια
2 πλαστικές μεζούρες σοκολάτα σύνολο 40gr
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ και τα σερβίρουμε στο διάφανο ποτήρι 12oz
- ΚΡΥΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ LARGE
180 ml κρύο γάλα φρέσκο.
7-8 παγάκια
3 πλαστικές μεζούρες σοκολάτα σύνολο 60gr
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ και τα σερβίρουμε στο διάφανο ποτήρι 16oz
ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ
- ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΕΣΤΟΣ
2 κουταλάκια του γλυκού στο χάρτινο ποτήρι 8οz χτυπάμε στον ατμό
- ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΕΣΤΟΣ LARGE
3 κουταλάκια του γλυκού στο χάρτινο ποτήρι 12oz και χτυπάμε στον ατμό.
- ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ KΡΥΟΣ
3 κουταλάκια του γλυκού στο ΔΙΑΦΑΝΟ ποτήρι 12οz
χτυπάμε με λίγο νερό στη φραπιερα + ζάχαρη
συμπληρώνουμε με κρύο νερό + παγάκια
- ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ KΡΥΟΣ LARGE
4 κουταλάκια του γλυκού στο ΔΙΑΦΑΝΟ ποτήρι 16οz
χτυπάμε με λίγο νερό στη φραπιερα + ζάχαρη
συμπληρώνουμε με κρύο νερό + παγάκια
ΚΑΦΕΣ ΦΙΛΤΡΟΥ
- ΚΑΦΕΣ ΦΙΛΤΡΟΥ ΖΕΣΤΟΣ
Παρασκευή με έμβολο ( 15 γρ καφές – 2 μεζούρες εσπρέσσο, ζεστό νερό από την επαγγελματική μηχανή και λίγο από την βρύση)
Τελικό προϊόν 200 ml.
Ποτήρι 8oz. χάρτινο
- ΚΑΦΕΣ ΦΙΛΤΡΟΥ LARGE
Παρασκευή με εμβολο (20 γρ καφές,- 3 μεζούρες εσπρέσσο-, ζεστό νερό από την επαγγελματική μηχανή και λίγο από την βρύση)
Τελικό προϊόν 300ml
Ποτήρι 12 oz χάρτινο
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
Μετράμε το νερό με το ποτήρι. Βάζουμε νερό μισό ποτήρι από την επαγγελματική μηχανή και μισό απο την βρύση. Βάζουμε 1,5 κουταλάκι του γλυκού καφέ, ζάχαρη και ανακατέυουμε πολύ καλά. Όταν φουσκώσει σερβίρουμε στο ποτήρι.
Ποτήρι 4 oz.
- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ LARGE
Ιδια διαδικασία με παραπάνω. Δοσολογία καφέ: 3 κουταλάκια του γλυκού.
Ποτήρι 8 oz.